Åldersseriespelet 2024 Damer.

Spelet ger en fantastisk möjlighet för medlemmarna i distriktets klubbar att komma ut och träffa trevliga människor och mäta sina golfkunskaper på distriktets alla banor.

VÄLKOMNA TILL EN RIKTIGT TREVLIG GEMENSKAP!

Ordförande Tävlingskommittén

Lars Göran Sohlberg

073-076 36 23


Följande gäller för åldersseriespel Damer 2024

D50
2024 spelas D50 matchspel som tidigare år.
Varje klubb får anmäla sex spelare till varje serieomgång.
.

Spelupplägg
Omg 4 - DM Slagspel öppet för alla klubbar i distriktet, påverkar inte serien. Antalet spelare som får deltaga i DM utöver seriespelare är 21 spelare och vid överanmälan gäller hcp - principen dvs lägst hcp.
Omgång 4 spelas som DM på Holm - slagspel så vanlig DM lottning
Omg 1, 2, 3 & 5 utgör seriespelet och spelas som Open Match
Alla matcher spelas max 18 hål, dvs delas om de är lika efter 18 hål Det är två singelmatcher och två bästbollmatcher i varje omgång

Varje lag väljer själv vem som spelar mot vilket motståndarlag, möjlighet till taktik Om laget inte är fullt måste man sätt en av sina två bästa spelare (lägst hcp) att spela bästboll ensam

Serietabell baserad enbart på individuella matcher

Vinst av match = 2 poäng
Delning = 1 poäng
Förlust av match = 0 poäng

Seriesegrare är det lag som vunnit flest poäng (max 32 poäng) Särskiljning vid lika ställning vid seriens slut
1 Inbördes möten
2 Flest vunna matcher totalt

Revanschmatch
När en match är klar, startar man en ny match och spelar om en poäng till. Delning i revanschmatchen ger inga poäng. Innebär att man direkt får chans till revansch och möjlighet att ta en poäng. Vinst i revanschmatch ger 1 poäng Innebär också att alla får spela fler hål och de flesta kommer kanske till 18.e Innebär också att det blir fler poäng att spela om och kanske blir lite större spridning i tabellen.


Starttiderna är måndagar-torsdagar från kl.13:00 (avvikelser kan förekomma, se tävlingsinfo).Sista omgången spelas med shotgun kl. 09:00 för att möjliggöra gemensam avslutning. Lagkaptenerna anmäler deltagarna med namn och Golf-ID till arrangerande klubb senast 3 arbetsdagar innan tävling och arrangerande klubb publicerar en startlista senast dagen före speldatum.

D60
Varje klubb får anmäla sex spelare till varje serieomgång. Totalt under 2024 kommer fem omgångar á 18 hål att spelas. Vid omgångarna för singelspel räknas de fyra bästa scorerna. Vid omgången för fyrboll räknas de två bästa scorerna. Omgång ett och tre som fyrboll och övriga omgångar är singelspel.

Omgång 4 av seriespelet är också DM, vilket gör att alla spelare från distriktet som inte är med i serieomgången inbjuds till att spela om att bli Distriktsmästare. Antalet spelare som får deltaga i DM utöver seriespelare är 21 spelare och vid överanmälan gäller hcp - principen dvs lägst hcp.

Starttiderna är måndag-torsdag från kl 13:00 (avvikelser kan förekomma, se tävlingsinfo). Sista omgången spelas som shotgun kl 09:00 för att möjliggöra gemensam avslutning. Lagkaptenerna anmäler deltagarna med namn och Golf-ID till arrangerande klubb senast 3 arbetsdagar innan tävling och arrangerande klubb publicerar en startlista senast dagen före speldatum.

D70
Varje klubb får anmäla sex spelare till varje serieomgång. Totalt under 2024 kommer fem omgångar á 18 hål att spelas. Vid omgångarna för singelspel räknas de fyra bästa scorerna. Vid omgångarna för fyrboll räknas de två bästa scorerna. Omgång ett och tre spelas som fyrboll och övriga omgångar är singelspel.

Omgång 4 av seriespelet är också DM, vilket gör att alla spelare från distriktet som inte är med i serieomgången inbjuds till att spela om att bli Distriktsmästare. Antalet spelare som får deltaga i DM utöver seriespelare är 21 spelare och vid överanmälan gäller hcp - principen dvs lägst hcp.

Starttiderna är måndag-torsdag från kl.09.00 (avvikelser kan förekomma, se tävlingsinfo). Sista omgången spelas som shotgun kl 09:00 för att möjliggöra gemensam avslutning. Lagkaptenerna anmäler deltagarna med namn och Golf-ID till arrangerande klubb senast 3 arbetsdagar innan tävling och arrangerande klubb publicerar en startlista senast dagen före speldatum.