Skandia Tour & Hallandstouren

Skandia Tour & Hallandstouren, nyheter 2017

Upplägget av Skandia Tour förändras inför 2017, från fyra nivåer till tre. Mer information om detta finner ni i PDF-filen "Nytt upplägg av Skandia Tour 2017" nedan.

Det förändrade upplägget av Skandia Tour gör även att Hallandstouren förändras något inför 2017.

Tidigare år har Skandia Tour gått under namnet Hallandstouren med en A-klass och en B-klass. Eftersom distriket har administrerat dessa tävlingar har vi kunnat ha både en A-klass (som då varit Skandia Tour Distrikt) och en B-klass som då varit som en undertour, och allt samlat under namnet Hallandstouren. Skillnaden i år blir att det är SGF som administrerar samtligen nivåer på Skandia Tour. Därför blir nu Skandia Tour Distrikt (vars nya namn nu är Skandia Tour First) och Hallandstouren två skilda tävlingar. Hallands Golfförbund har beslutat att ha kvar Hallandstouren som en undertour till Skandia Tour First, men de kommer inte att ha några kopplingar till varandra vilket gör att Hallandstouren ej kommer att dela ut wild cards upp till Skandia Tour First. 
 
Har ni frågor gällande Skandia Tour är det Daniel eller Frida på SGFs tävlingskansli för juniorer ni ska kontakta. HÄR finner ni deras kontaktuppgifter.  
 
Även om Skandia Tour First och Hallandstouren nu är två skilda tävlingar kommer dessa att spelas på samma bana i en gemensam kanonstart. Båda tävlingarna anmäler man sig på via golf.se. För att få spela på Skandia Tour krävs det att spelaren betalar in en touravgift och detta görs på golf.se via MinGolf. Även startavgifterna för samtliga Skandia Tour tävlingar betalas via MinGolf. Observera att betalning måste vara gjord före registreringstiden går ut. 
 
På Hallandstouren behöver spelarna själva inte betala tävlingsavgiften, utan den faktureras till hemmaklubbarna. 
 
Vi är medvetna om att förändringarna kan kännas lite krångla att förstå till en början och ni får jättegärna höra av er till Josefin om något är oklart eller om ni har frågor och funderingar. 
Josefin Odenring
josefin@odenring.se
076-1641620

 

Skandia Tour Regional, Riks & Elit mfl.

Skandia och Svenska Golfförbundet anordnar följande tävlingar:
 
Skandia Cup, Skandia Tour First, Future & Elite, Skandia JSM Klubblag, Skandia Grand Opening, Skol-SM, Skandia Stars, ANNIKA Invitational Europe och ANNIKA Cup.

Du hittar mer information om dessa tävlingar på SGF's hemsida för juniortävlingar>>