Golftjej Halland

HGDF:s aktiviteter

Golftjej Halland syftar till att via golfen skapa glädje och gemenskap hos juniortjejerna i Halland. Vårt mål är att ge dig ny kunskap, nya golfvänner och massvis med inspiration! Träffarna är för dig som är upp till 21 år och med handicap 54 eller lägre. Ledarna för träffarna är: Cecilia Leijon-Fröjd och Emma Dantorp. 

4 maj, Ringenäs Golfklubb kl.9-12

Träffen innehåller tips på roliga övningar med fokus bunker, små tävlingar och givetvis utrymme för att lära känna nya golfvänner. Vi bjuder på mellanmål och träffen är kostnadsfri. Anmäl senast 2 maj.

1 juni Stafettgolf, Halmstad Golfklubb kl.9-12

Samma upplägg som första träffen men med fokus på roliga övningar som man kan göra i lag. Anmäl senast 28 maj.

6 juli Summercamp med Hallands Golfförbund - Halmstad Golfarena kl.9-18

Heldags läger fyllt med massa roliga aktiviteter både på och utanför golfbanan. Dagen kommer bland annat att innehålla roliga tävlingar med fina priser. Priset för lägret är 250 kr och faktureras till hemmaklubben. I priset ingår spel och träning på Halmstad Golfarena, lunch, två stycken mellanmål och middag. Anmäl senast 29 juni.

3 augusti Cirkusgolf, Haverdals Golfklubb kl.9-12

Samma upplägg som första träffen men med fokus på roliga och lite galna övningar. Anmäl senast 30 juli.

14 augusti, Tylösand, Future ProAM – se separat inbjudan nedan som PDF-fil. 

24 augusti tema Team work, Falkenbergs Golfklubb kl.9-12

Samma upplägg som första träffen men med fokus på team work. Anmäl senast 20 augusti.

9 november, Vinterläger med Hallands Golfförbund, Halmstad Golfarena kl.9-18

Samma upplägg som vinterlägret, fast med teama vinterträning. Priset för lägret är 250 kr och faktureras till hemmaklubben. I priset ingår spel och träning på Halmstad Golfarena, lunch, två stycken mellanmål och middag. Anmäl senast 2 november.

 

Har ni frågor eller funderingar, hör gärna av er: 

Madeleine madeleineziegert@gmail.com 072-743 42 63

Nicholas Blomqvist - nicholas.hgdf@outlook.com

Alla anmälningar mailas till Nicholas. 

 

SGF's aktiviteter & tävlingar för tjejer 2020


Golftjej poängjakten! 

Tjejer – spela mycket golf i sommar och samla poäng! De med flest poäng tar sig till en nationell scramble i september.

När du anmält dig till Poängjakten samlar du poäng för varje rond du spelar. Ronden måste registreras i Min Golf genom att boka starttid eller registrera ronden som handicaprond. Ronderna börjar räknas från 1 maj till 20 augusti och det går bra att anmäla sig från den 1 februari till 1 augusti. 

Det här gäller för dig som deltar
-
Du får delta om du är tjej och max 18 år
-Du får delta om din handicap är mellan 14,5 och 54
-Registrera ditt spel från 1 maj–20 augusti och samla på så sätt poäng
-Poäng beräknas för din insats, det vill säga de som spelat mest får en scrambleplats – fyra tjejer per distrikt
-För att ta dig till den nationella scramblen i september måste du vara mellan 13–18 år

Du som är 12 år och yngre deltar både i utlottning av priser och kan även vinna pris för flest spelade ronder (samlat flest poäng) i din åldersklass Finalen – en nationell scramble

Final
De tre tjejer mellan 13–18 år i varje distrikt som spelat mest och samlat flest poäng bjuds in till en nationell tjejscramble. Den spelas den 26–27 september 2020. Lagen bjuds på boende, mat, golfspel och andra aktiviteter under helgen, men står själva för resekostnaden.ANNIKA Invitational Europe

Det är en internationell tävling för tjejer till och med 18 år. Tävlingen spelas 16-18 juni 2020 på Halmstad GK. Åk gärna dit och titta på de bästa tjejerna i Europa! Läs mer på: https://golf.se/for-spelaren/tavlingar/juniortavlingar/annika-invitational/

ANNIKA Cup

ANNIKA Cup är en lagtävling för de mest lovande golftjejerna i Sverige. ANNIKA Cup arrangeras årligen i samband att Annika är i Sverige på sommaren och är ett kombinerat träningsläger och lagtävling för Sveriges 12 mest lovande 12-15 åringar.

Under tre dagar får spelarna lära sig hur Annika lade upp sin egen träning och hon delar med sig av sina bästa råd och tips för att entusiasmera de unga spelarna att verkligen våga satsa fullt ut på golfen. Läs mer om tävlingen HÄR och vad som krävs för att just du ska få en möjlighet till att bli uttagen till tävlingen.