Golftjej Halland

Hgdf's aktiviteter

Tjejgruppen
Tjejgruppen engagerar tjejer inom distriktet med olika aktiviteter.
Elitspelarna Madeleine Ziegert och Josephine Jansson är ledare.

Vårens träningsträffar är planerade till: 

Tillfälle 1: 25 mars Ringenäs GK

Tillfälle 2: 1 maj Laholms GK

Tillfälle 3: 20 maj Vilshärad

Inbjudan skickas ut till tjejer födda 2001 eller senare som tävlat på Hallandstouren eller Skandia Tour. 

 

Sommarläger, 6 juni kl.10-18 på Haverdals GK. ALLA tjejer i Halland, 0-21 år, hcp +8,0-36,0 är välkomna! Vi garanterar en rolig dag fylld med roliga golfövningar, tävlingar, pyssel och korvgrillning på stranden. 

Gör din anmälan HÄR

Vi kommer även att genomföra ett vinterläger likt det vi gjorde under 2016. Mer information och datum återkommer vi med längre fram. 

Annika Invitational Junior-AM 19 juni på Halmstad GK
Måndagen den 19 juni kommer Hallands Golfförbund att få delta med en boll (3 st tjejer) i Annika Invitational Junior-Am. Du behöver ha handicap mellan 0-36 och ålder 13-21 år för att få chansen att delta.
Maila Josefin (josefin@odenring.se) så snart som möjligt om du är intresserad av att delta i Annika Invitational Junior-AM. Tävlingen spelas tillsammans med en av tjejerna som sedan kommer delta i Annika Invitational. En fantastisk möjlighet för dig att inspireras och lära av en juniortjej som tävlar på interantionell nivå.
 
Golftjej Sverige - träningsdag på Golfarenan
Måndagen den 19 juni kommer Golftjej Sverige att anordna en heldag på Halmstad Golfarena för distriktens tjejsatsningar (de som inte deltar i Junior-Am). SGF står för dagskostnaden på Arenan och ni bekostar själv lunchen (spagetti och köttfärssås, 95 kr). På programmet står bl a femkamp, närspelsövningar och scramble 9 hål. Samling på Golfarenan kl 09:30 och vi beräknar att vara klara ca kl 16:00.
80 platser är bokade och det är först till kvarn som får plats. Maila din anmälan till Josefin (josefin@odenring.se).
 
 
Clinic med Annika Sörenstam
Tisdagen den 20 juni har Annika Sörenstam sin clinic kl 16:00 på Halmstad Golfklubb. Alla tjejer är välkomna att titta och lyssna (på engelska) och det är ingen kostnad för er. Under dagen kan ni titta på tävlingen (Annika Invitational) och dessutom finns olika stationer med aktiviteter under dagen i samarbete med Skandia.
Maila din anmälan till: josefin@odenring.se så snart som möjligt!

 

SGF's aktiviteter

Största Tjejlägret
Flicklandslaget bjuder in till fullspäckade dagar av roliga golfupplevelser.
Träning, spel och fys är några av aktiviteterna som står på programmet.
Uttagning till Tjejlägret görs av SGF efter ålder och handicap på tjejer mellan 13-18 år. 
Läs mer på: http://www.golf.se/tjejlagret

ANNIKA Invitational Europe
Det är en internationell tävling för tjejer till och med 18 år. Tävlingen spelas 20-22 juni 2016 på Halmstad GK. 
Läs mer på: http://www.golf.se/annikainvitationaleurope 

ANNIKA Cup

ANNIKA Cup är en lagtävling för de mest lovande golftjejerna i Sverige. ANNIKA Cup arrangeras årligen i samband att Annika är i Sverige på sommaren och är ett kombinerat träningsläger och lagtävling för Sveriges 12 mest lovande 12-15 åringar.

Under tre dagar får spelarna lära sig hur Annika lade upp sin egen träning och hon delar med sig av sina bästa råd och tips för att entusiasmera de unga spelarna att verkligen våga satsa fullt ut på golfen. Läs mer om tävlingen HÄR och vad som krävs för att just du ska få en möjlighet till att bli uttagen till tävlingen.