Elitgruppen - Together we can

Bakom begreppet "Together we can" döljer sig 14 proffs från Halmstad. Både damer och herrar som gått ihop och bildat en träningsgrupp för att nå sina drömmars mål.

Spelarna som ingår i träningsgruppen tävlar på olika tourer, Nordea Tour, Challengetouren och damernas Europatour.

Några är klara med college i USA och har kommit hem. Andra har gått ut Scandinavian School of Golf och stannat i Halmstad.

- Det är helt enkelt spelare som är vana att träna i grupp och som saknade den miljön, säger Fredrik Wetterstrand, landslagscoach och stöttande coach för Together we can.

- Ett par av spelarna kom till mig och frågade om vi inte kunde köra i gång gruppträning och på den vägen är det. I dag är vi 14 spelare. Men inga spelare som går på golfgymnasium eller liknade och redan har tillgång till den här typen av träning ingår i gruppen.

Den här satsningen är unik för Sverige. Normalt tränar ju proffsen ofta på egen hand.

- Att träna individuellt är givetvis viktigt i en individuell idrott, fortsätter Fredrik Wetterstrand. Men i en grupp kan man få effektivare träning, slå fler slag under bästa tänkbara fokus och öva upp färdigheter som exempelvis stresshantering.

"Togheter we can" startade i december och spelarna träffas två gånger i veckan, mestadels på Volkswagen Golfarena.

- Halmstad är särskilt bra eftersom det finns så många golfare som är proffs och gör samma satsning som jag själv, säger Sofia Björkman från Halmstad Golfklubb, som ingår i träningsgruppen.

Emma Westin, som ska spela på Europatouren i år, tävlar för Bredared men bor sedan 3,5 år i Halmstad är också med i gruppen. Hon tycker så här:

- Vintern är den ensammaste perioden på året. Att träna med andra ger extra motivation. Dessutom tränar vi tjejer ihop med killarna. Det är både roligt och givande. Vi har lite olika tankesätt och kan lära mycket av varandra.

Andra kända namn som ingår i gruppen är Halmstad GK:s Therése Larsson och Linnea Thorsson samt Jacob Glennemo från Kallfors, som numera bor i Halmstad. Den senare tränar nu för en heltidssatsning på Challengetouren.

- Att ha träning i grupp för den här typen av spelare, killar och tjejer tillsammans, är unikt, säger Fredrik Wetterstrand, som tycker projektet är extra häftigt eftersom initiativet kommer från spelarna själva.

Av: Tommie Gustavsson
info@golf.se

Publicerad: 2015-01-08