Golfutmärkelser 2016

Stort grattis till vinnarna av golfutmärkelserna från Hallands Golfförbund 2016

 

Årets flickjunior - Julia Engström Ringenäs GK

Motivering: 

För vinsten i Ladies' British Open Amateur Championship (yngsta vinnaren någonsin i tävlingens 113 åriga historia). I och med vinsten har Julia fått möjlighet att spela alla fyra majors. Julia skrev samtidigt historia genom att som yngsta svenska någonsin spela sin allra första major. Julia blev även uttagningen till Europalaget i Junior Ryder Cup.

 

Årets pojkjunior - Marcus Svensson Halmstad GK

Motivering: 

Han är ett föredöme för många juniorer som har ambition att satsa på sin golf och han delar gärna med sig till sina klubbkamrater och andra.

Resultat 2016

Bäste svensk på Individuella EM för herrar genom en 6:e plats.
8:e plats på Boys Amateur Championship på Muirfield
9:e plats på Junior Invitational, Sage Valley USA och inbjudan till 2017 år tävling.
Vinst på Skandia Tour Elit Laholms GK.
Enda amatör att klara cuten Nordea Masters Bro Hof Slott GC, Europatouren.
Uttagen i Europalaget i Jacques Leglise Trophy i mötet med Brittiska öarna.
Uttagen i Europalaget i Junior Ryder Cup

 

Årets prestation - David Skantz Halmstad GK

Motivering:

David började spela golf i april 2015 och fick 54 hcp i maj samma år. I år har han lyckats sänka sitt hcp från 16,2 till 6,8 genom hård träning. En seriös kille som tycker golf är roligt och som hela tiden vill utveckla sitt spel. David har en härlig inställning och är alltid på ett gott humör. Det i kombination med den glädje, engagemang och gott uppförande på golfbanan är han ett föredöme för sina kamrater.

 

Årets tränare - Katarina Michols Halmstad GK

Motivering:

Katarinas arbete för att lyfta Halmstad Golfklubbs juniorer är beundransvärt och hon fortsätter att arbeta med ständiga förbättringar. Detta kommer fortsätta utveckla klubbens juniorverksamhet.

 

Årets ideella insats - Harabäckens juniorledare

Magnus Holmlund, Marie Holmlund, Kent Gustafsson, Anna-Lena Sunesson, Henri Ackman, Anne-Marie Widegren, Kicki Taflin, Åsa Hagström, Lena Antehag, Tommy Eriksson, Mattias Svensson, Stefan Larsson, Camilla Larsson & Joakim Conradson

Motivering:

Med deras engagemang, glädje och gemenskap har Harabäckens 14 juniortränare på klubben lyft klubben från att inte finnas på juniorkartan till att idag ha 55 juniorer i träning. Fler och fler kommer dessutom ut och representerar Harabäcken på Hallandstouren och klubbtävlingar.

Kommentarer